Nedsat syn må ikke være en barriere for en aktiv hverdag

Nedsat syn må ikke være en barriere for en aktiv hverdag – og derfor uddeler DGI, i samarbejde med Profil Optik, gratis aktivitetsbriller til alle børn i alderen 5-12 år, der har nedsat syn.

Del derfor meget gerne dette link til medlemmerne i jeres forening.

Brillen er specielt udviklet til at kunne holde til leg og bevægelse og findes i to størrelser.

Idrætten er for alle – ikke for de få. Og derfor er DGI gået med i samarbejdet om at dele gratis briller ud:

“I DGI arbejder vi for, at alle børn skal have mulighed for at deltage i idræt, leg og bevægelse. Nedsat syn må ikke være en barriere for en aktiv hverdag, det vil vi gerne sætte fokus på i idrætsforeningerne og i familierne. Bevægelse på lige vilkår har stor betydning for børns trivsel og læring,” siger Charlotte Bach Thomassen, formand i DGI, om samarbejdet.

Sådan gør I:

• Barnets forældre bestiller tid hos Profil Optik til gratis synstest – bemærk: børn under 10 år skal henvises via øjenlæge.
  • Efter synstesten bestilles individuelt tilpassede glas, og den færdige aktivitetsbrille kan hentes efter en til to uger.
  • Tilbuddet er begrænset til 1 stk. brille pr. barn og gælder børn i alderen 5-12 år.

Bestil tid til synstest her:

Tilbuddet kan ikke benyttes i følgende butikker: Profil Optik Bagsværd, Profil Optik Kerteminde, Profil Optik Nakskov, Profil Optik Odense C, Profil Optik Svendborg og Profil Optik Søborg.

Brillestel samt synstest, udmåling og tilpasning doneres af Profil Optik. De brudsikre glas doneres af brilleglasproducenten Essilor.